Efter den første besked følger flere beskeder og derefter lysten til at mødes på en første date. Men hvad er den bedste måde at gøre dette på? Bare spørge ud af det blå, om den anden person kunne tænke sig at mødes på et tidspunkt?

Ja! Lige netop! Uanset om du bruger den simple ”kunne du tænke dig at mødes på et tidspunkt?” eller en officiel invitation til at mødes til kaffe, en cocktail eller en lækker middag, er underordnet. Det vigtige er, at du ikke er bange for at spørge. Hvis du har fået opbygget en god kemi gennem jeres beskeder, er chancen for at blive afvist meget lille. Og selv hvis du bliver afvist, ved du bare, at det ikke er den rigtige online dating partner for dig alligevel.

Om manden eller kvinden tager første skridt er fuldstændig irrelevant. Den, der føler sig klar på første date stiller spørgsmålet. For hvem ved: måske er den anden person lidt genert og har ikke haft modet til at spørge dig. Når du er kommet over denne hurdle, er det næste spørgsmål, som du bør spørge dig selv: Hvor skal vi tage hen på den første date?

Her kan du lade fantasien løbe frit. Fra en hyggelig café til en moderne bar eller en fin restaurant, alt er muligt så længe i begge er med på ideen. En fest eller et specielt arrangement er også et godt valg til en første date. Det vigtige er, at i begge er enige om stedet og at i føler jer komfortable der. Det er kun muligt at lære hinanden at kende i en afslappet atmosfære på den måde.

Men der er også steder der er mindre passende til en første date. Disse inkluderer en højlydt natklub, en biograf og dit eget hjem. Natklubber er gode til når man skal have det sjovt og slå sig løs på dansegulvet. Men at have en samtale der er svært, og en samtale er netop hvad den første date går ud på. Snakke, lære hinanden at kende og få en fornemmelse af hvordan den anden person er. Af samme årsag, er det ikke så smart at tage i biografen den første gang i mødes og sidde ved siden af hinanden uden at sige et ord og stirre på skærmen i 1,5 til 2,5 time.

Men hvorfor er dit hjem ikke en god løsning til en første date? Svaret er, at det simpelthen har at gøre med din egen sikkerhed. Hvem ved om du faktisk kan lide din potentielle drømme partner i virkeligheden? Hvem ved om han eller hun faktisk var ærlig på internettet? Reglen er derfor: hav aldrig den første date inden for dine egne fire vægge. Og gå heller aldrig til din dates hus. Du kan på ingen måde vide, hvad der venter dig der. I sidste ende, er din flirte partner i bund og grund en komplet fremmed.